vrijdag 8 oktober 2010

ToriPole of MetroAmosVanavond ben ik voor de (even snel tellen) 8e keer, een concert van Tori Amos gaan zien en horen.

Dit keer in het kader van 'De week van Het Metropole'. Inderdaad, het Metropole-orkest dat een artiest begeleidt, die je niet zo snel samen op een podium verwacht.

Zeker met de aangekondigde bezuinigingen op cultuur in het algemeen en dit orkest in het bijzonder, beloofde het een mooi optreden te worden.

Dit werd het ook. Een beetje aan de korte kant. Netto iets meer dan 90 minuten, waarbij men de eerste drie nummers nog een keer deed vlak voor de toegift, omdat ze niet goed uit de verf waren gekomen voor de (radio-) opnamen.

Enfin, ik zag Tori dus al 7 keer eerder, maar ben mijn die hard status verloren na haar 4e CD. Laat ze nu net veel spelen van haar laatste CD's en die ken ik minder goed.

Het orkest was goed, zonde dat dit met opheffing bedreigd wordt. Persoonlijke hoogtepunten: Winter, Precious Things en Jackies Strenght.

Ben benieuwd wanneer en waar de opnames van vanavond worden uitgezonden. Ik sta deze review op het station te swypen, want de trein heeft 40 minuten vertraging

Maandag staat het volgende concert overigens op het programma. Voor de 13e keer Heather Nova. Dit keer accoustisch in Breda. Ik kijk er al naar uit.


Edit van zaterdagmorgen. Op het zeer actieve fanforum van Tori, staan al de de nodige YouTube-filmpjes van gisterenavond...Edit van zondagmiddag: Een Hiqh Quality Audience Recording, kan hier gedownload worden.