vrijdag 15 oktober 2010

13x Heather Nova

Afgelopen maandag ben ik weer eens naar een optreden van Heather Nova geweest. Mijn 13e alweer. Dit keer wederom een accoustisch optreden, in het Chasse in Breda.

Heather heeft tegenwoordig (bijna) alles in eigen hand en tourt deze maand door Nederland, Belgiƫ en Duitsland. Kennelijk is ze in andere landen niet zo populair. In ieder geval gaf ze dus iets van 13 optredens in diverse Nederlandse schouwburgen...

Dit kon je wel degelijk merken. De zaal in Breda zat op maandagavond slechts halfvol en volgens mij was het aantal daadwerkelijke diehard fans op 2 handen te tellen De rest was kennelijk van het laten-we-op-maandag-11-oktober-maar-naar-heather-nova-gaan-want-de-omschrijving-in-het-jaarprogramma-vanhetchasse-klinkt-wel-goed-publiek.

OK, een accoustisch optreden dus. Slechts begeleid door 1 andere muzikant en een batterij electronica. Vorig jaar gaf ze (ook in het Chasse) een vergelijkbaar optreden.

Ik zit dit keer op de 1e rij, even links van Heather's positie op het toneel. Een goede plek dus. Ik vond het optreden erg goed, geen echte verrassingen of traktaties wat nummers betreft, of het moesten de 2 nieuwe nummers zijn.

Ik zei dus dat Heather alles zelf in de hand heeft en dus kun je ook dit jaar alle optredens de dag na de show downloaden (tegen betaling uiteraard) op haart site. Dit ga ik van de week dus maar even doen, want dat optreden wil ik nog wel een keer terugluisteren.

Volgend jaar komt haar nieuwe album, met volledige band, uit. Ik hoop dat ze dan ook weer gaat touren met de band, Want ik vind ze versterkt met band toch net wat meer energie geven en terugkrijgen van het publiek. Want het publiek in Breda was ronduit mat, lam en flauw. Brave applausjes etc. Als ze dan ook weer eens in zaaltjes als Paradiso of 013 gaat spelen is het helemaal goed!

Geen foto's. Het lucht in Breda was zo slecht, dat mijn telefoon er niets van bakte...helaas.