zondag 8 mei 2005

MP3 van de week (18)

Het is niet eerlijk! Ik ben een groot fan van Stevie Nicks (zoals u wellicht weet). Stevie is de blonde zangeres van Fleetwood Mac en draait al heel wat jaartjes mee. Ook met haar solo-werk timmert ze aardig aan de weg en is mateloos populair....althans in de US of A. Hier kreeg haar laatste solo-album: 'Trouble in Shangr-La' nauwelijks aandacht. Haar laatste hit (en solo-tour) in Nederland dateert uit 1989 en dat betrof het nummer: 'Rooms on Fire'. In 2003 kwam Fleetwood Mac dan eindelijk naar Europa. Althans, ze deden wat (13 in totaal) shows in Engeland, Duitsland en Ierland. Mojo zag er, volgens de geruchten, geen brood in om hen naar Nederland te halen. Stelletje eikels! Gelukkig ben ik toen naar Oberhausen (D) afgereisd en heb ik een geweldige avond gehad.

Enfin, deze zomer gaat ze weer op tournee. Dit keer samen met Don Henley en deze week zelfs staat ze 4 keer in Ceasars Palace in Las Vegas met een grote multi-mediashow die zijn weerga niet kent. Helaas, ik ben er (weer) niet bij. Hopelijk brengen ze een DVD uit.

Maar goed, de MP3 van de week, deze komt van een concert DVD/CD van de laatste tournee van Fleetwood Mac. Opgenomen in Bosoton. in 2003. Het betreft hier een solo-nummer van Stevie Nicks, dat sinds 1987 tijdens iedere tour van Fleetwood Mac gespeeld is/wordt. Het is een nummer uit 1982 en komt van de LP/CD 'The Wild Heart' en niemand minder dan Prince (jawel, die!) speelt keyboards op dit nummer. Althans, op het origineel en dus niet op deze (live) uitvoering.
Fleetwood Mac - Stand Back (live)