donderdag 17 november 2011

Heather Nova in Eindhoven

Zojuist voor de 15e of 16e keer (ben de tel kwijt) een concert van Heather Nova gezien. Deze keer in de Effenaar in Eindhoven. Ik was voor het eerst in deze nieuwbouw zaal. In de oude zaal die er eerst was, was ik wel vaker geweest.

Beetje knorrige portier. Mocht mijn flesje AA niet mee naar binnen nemen. Had het rustig in mijn tasje laten zitten voor op de terugreis en die tas ingeleverd bij de garderobe, maar nee, deze goede man was kennelijk bang dat ik binnen geen bier zou drinken. Dus buiten even die halve liter suiker naar binnen gegoten en binnen dus in de zaal geen dorst en het bij 1 biertje gehouden.

Maar goed, ik kwam dus voor Heather Nova. De vorige twee concerten die ik van haar zag, waren accoustisch en solo. Nu weer eens met een stevige band en alleen voor haar gitaarafbeulende girariste (Berrit Fridahl) zou je dat eigenlijk al moeten zien. Heather speelde een afwisselende leuke set met oude en nieuwe nummers. Luisterliedjes en stevige meeklapstampers. Steevast voorzien van haar feeërieke stem.

Mijn highlights: Island, Winterblue, Higher Ground en de laatste toegift Sugar, met het bijna traditionele gitaarfeedback op het einde. Ik was vlak voor de laatste toegift naar achter gelopen om snel bij de garderobe te kunnen zijn. Maar wat een mutsen stonden daar zeg. Alleen maar doorheen praten en het publiek analyseren. Ga in de kroeg zitten domme dozen....

Enfin, Heather houdt alles zelf in de hand, dus morgen (vrijdag) is het hele concert via haar site te downloaden voor een tientje. Das leuk om nog eens te beluisteren.