donderdag 25 oktober 2007

Grootste Kroket

Van Dobben Croquetten viert een feestje. Ze gaan de grootste croquette ooit maken. Ze hebben er ondermeer 28 kg paneermeel, 28 kg rundvlees, 70 liter bouillon en 1200 liter frituurvet voor nodig en ze bakken hem in 45 minuten op 180 graden bruin. Een en ander gaat plaatsvinden aanstaande zaterdag op het Torbeckeplein in Amsterdam (en Dries Roelvink komt optreden !)... Maar ze roepen wel rundvlees, maar als comsument kun je kiezen wat voor vulling er in gaat.....en dus staan er keuzes voor een bierkroket, een appeltaartkroket, een haringkroket en een erwtensoepkroket (???) op de keuzelijst. Maar een eigen suggestie om het 1,3m grote gevaarte mee te vullen kun je ook achterlaten. Moet eens goed nadenken waarmee ik een kroket zou illen vullen. Brie, Olijventapenade, biefstuk, zalmsnippers, chocolade, ik weet het niet. Doe mij maar gewoon krokettenvulling.