zondag 10 april 2005

MP3 van de week (15)

Het is alweer zondag. Terwijl het buiten grijs en nattig is, in Rotterdam een stelletje halve zolen voor hun plezier bijna 43 kilomter gaan hardlopen, zit ik hier een MP3 uit te zoeken die ik deze week in het voetlicht wil zetten. Eva Cassidy, is een Amerikaanse zangeres die in 1996 op jonge leeftijd (33) reeds is overleden aan de gevolgen van huidkanker. Eva Cassidy was geen 'singer-songwriter' zoals ze dat noemen, zij schreef geen eigen muziek en teksten, maar maakte van nummers van anderen haar eigen nummers. Zo coverde ze grote hits en zong ze 'evergreens' alsof ze van haar hand waren. Zoals bijvoorbeeld: 'Cheek to Cheek', 'Tall trees in Georgia', 'Take me to the river', 'Who knows where the time goes', 'Fields of Gold', 'Bridge over troubled water', 'At Last' en de MP3 van deze week: 'Blue Skies'.
Eva is pas 'doorge'broken' na haar dood en nog steeds kent het grote publiek haar niet. Wat we eigenlijk zo moeten houden. In totaal zijn er (postuum) 7 albums van haar verschenen.
De MP3 van deze week komt van een live-cd van haar getiteld: 'Live at Blues Alley' een geweldige CD die swingt, ontroert en gewoon lekker wegluisterd. Ik heb gekozen voor een 'traditional': Blue Skies.
Eva Cassidy - Blue Skies