vrijdag 4 maart 2005

The art of drinking Sambuca

Ok, Drankenkennis was mijn favoriete vak op de hotelschool en daarna. Haalde wel geen hoge cijfers, maar de interesse bleef. Verzamelde zelfs een tijd lang lege (bier-)flessen, maar dat terzijde. Een van de drankjes die ik de laatste tijd nog wel eens tot mij wil nemen is een 'Sambuca', een Anijsdrank van Italiaanse origine. Meestel als digestief gedronken na een lekkere maaltijd, maar 's avonds op d ebank ook errug lekker. Als je een ober of barman treft met een beetje gevoel voor drank, dan heeft hij enkele koffieboontjes in je glas gegooid en steekt hij/zij bij het serveren je glas in de brand... Enfin, vandaag maar weer eens een fleske gekocht. Niet van het vaste merk, maar van een andere bekende:
Op deze site staan een drietal manieren om Sambuca te drinken. The Boring way, The Traditional Way of The Cool Way. Waarbij de laatste manier veel weg heeft van vuurspuwen. Hou het straks toch maar bij My Way (puur en in een glas!).
Update: Hij was/is errug lekker!