zondag 30 september 2007

Vakantie - De tijd staat stil.

Ok, we hebben drie weken vakantie. Maar om de tijd nu direct stil te zetten? Bovenstaande foto werd om circa 13:20 gemaakt... Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat een klokkenmaker die ruim 270 treden opgeklommen is.

zaterdag 29 september 2007

Stom Dordrecht in 1926

Mijn 'Nichie A3' wees mij enige berichten hieronder op een geweldig 'stom' filmpje van ruim 8 minuten met prachtige beelden van Dordt uit/in 1926. Leuke beelden van ondermeer scheepvaart op de rivier(en), het befaamde waterfront, de zeehavens, de Voorstraathaven, Tolbrug, Leuvebrug, Wijnhaven, Grote Kerk etc. etc. Echt de moeite waard om dit filmpje even uit te zitten.

vrijdag 28 september 2007

Post120


Een giga art-impression op het postkantoor. Want gaan ze nu dit postkantoor ook al slopen? Het wordt er wat mij betreft alleen maar mooier op. Nu nog een bioscoop in de stad en een theater op de Stadswerven en Dordt is het helemaal... Meer info over het bovenstaande project is overigens hier te vinden.

maandag 24 september 2007

Scout-In 2007

Net twee dagen op de Scout-In geweest. De tweejaarlijkse vakbeurs en feestweekend voor alle kaderleden van Scouting Nederland. Veel gezien, hoop lol enzo.
Meer info op deze website.

dinsdag 18 september 2007

Sire

Ondertekent u de Sire-campagne inzending van Scouting Nederland ook even...

Omroep van de NS gehackt?

En nog veel meer hier.

maandag 17 september 2007

September

Vrijdag 14 september. Bij de kassa van de supermarkt liggen:

Maandag 17 september. In een reclamefolder staat een advertentie voor:

Nog ff en ik kan donderdag al Beaujolais Primeur kopen...

zondag 9 september 2007

Mobloggen

Tussen de bedrijven door van de week flink zitten tweaken en freubelen met dit weblog. Ik wilde graag een moblog intgreren met mijn weblog. De halve wereld met een weblog heeft dit al, dus vond ik dat ik dat ook wilde. Nu is het op zich al leuk om een en ander werkend te krijgen en je leert er nog van ook. Enfin, verschillende opties hebben van de week de revue gepasseerd. Maar, zoals ik het nu heb geconfigureerd, ben ik er het meest tevreden over. Ik maak onderweg met mijn telefoon een foto en vervolgens kan ik die mailen naar www.flickr.com. Automatisch kan dan de foto + eventueel onderschrift hier als bericht worden geplaatst. Maar, ik kan er (op afstand) ook voor kiezen om de foto hier rechts in de sidebar als 'moblog' foto te laten verschijnen. In ieder geval verschijnt daar de laatst geuploade foto sowieso altijd al. Enfin, zoals ik enkele posts hierbeneden al opmerkte, is het nu zaak om onderweg leuke dingen tegen te komen, die de moeite van het plaatsen op dit blog waard zijn.

zaterdag 8 september 2007

Moblog: Rustig plekje in de stad


Een rustig plekje, net naast de drukke Voorstraat op zaterdagmorgen...

vrijdag 7 september 2007

Moblog: Te vroeg...


Om 20u hier afgesproken voor lift naar trouwfeest. Fietsafstand overschat. Moet nu 26 minuten wachten...

donderdag 6 september 2007

Moblog: Drakenboten?


Drakenboten aan de steiger van de waterbus. Een of ander feestje van de gemeente.

Ik wist het, ik wist het, ik wist het...

Gelezen op nu.nl. 'Vroeg opstaan niet gezond' TOKIO - Generaties lang is gepredikt dat het goed zou zijn voor "den werkenden mensch" om vroeg op te staan. Maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt nu dat dat juist ongezond is. Volgens onderzoek van verscheidene Japanse universiteiten kan vroeg opstaan het risico vergroten op hart- en vaatziekten, zoals hoge bloeddruk en beroertes. De studie, waarvoor is gekeken naar meer dan 3000 Japanners, wordt deze week gepresenteerd op het Wereldcongres van de Wereldfederatie van Slaaponderzoek- en Slaapgeneeskundeverenigingen

woensdag 5 september 2007

Tada


En gelukt?

Tweaken, hacken, mobloggen

Heb van de week flink zitten tweaken. Nu kan ik vanaf mijn mobiele telefoon een foto mailen naar Flickr.com en automatisch wordt deze foto + onderschrift dan op dit log geplaatst. Niks geen separaat moblog, maar gewoon direct ‘on the fly’ (mob)loggen… Moest wel flink hacken en tweaken in de html-sheet en wat achtergronden verbouwen en op mijn eigen server hosten om het allemaal te laten passen. Ik wordt er nog goed in… Enfin, hopelijk kom ik onderweg voldoende zaken tegen om eens op de foto te zetten.

Eindelijk....


Het werkt...mobloggen via Flickr.com

Moblog: De brug stond open...


Sorry, maar de brug stond open.

maandag 3 september 2007

Flickr

This is a test post from flickr, a fancy photo sharing thing.

zondag 2 september 2007

Moblog

Ben weer wat aan het spelen met een/mijn moblog. Na eerdere pogingen op een andere wijze (ben geen held in het zelf maken van scripts etc.), nu via http://www.moblog.nl/. In de 'sidebar' hiernaast het resultaat. Ben nog niet helemaal tevreden, maar dat komt nog. Of er iedere dag een plaatje van onderweg komt te staan, hangt af van de zaken die ik onderweg aantref... Edit: Alweer van http://www.moblog.nl/. afgestapt. Nu via Flickr.com direct mailen naar dit weblog...net zo leuk !