vrijdag 25 augustus 2006

Corvus Corax

Vorige week was het Lowlands, het zeek van de regen en ik lag op de bank naar een uitzending op 3voor12 te kijken (UPC Digital) vab een optreden (op Lowlands) van het Duitse Corvus Corax met hun uitvoering van de Carmina Burana (die ze van de erven Orff niet zo mogen noemen) en het geheel Cantus Buranus noemen. Compleet met Middeleeuwse instrumenten, een groot koor en veel spektakel. In 1 woord: Geweldig ! Doet een klein beetje aan Tanzwut en ook aan Hedningarna en Varttina denken, maar Corvus Corax gebruikt veel meer bombast en theater. Heb inmiddels een DVD van een soortgelijk optreden in Berlijn besteld en kan niet wachten tot deze binnen is. Een voorproefje, te weten het uiterst dansbare nummer: "Dulcissima", kunt u hier bekijken. NB: Het is niet zo raar dat ik aan Tanzwut dacht, want het blijkt dat de leden van Corvus Corax ook in Tanzwut spelen.

donderdag 17 augustus 2006

Whiskyspeakers

Ik ben de laatste tijd helemaal into Single Malt Whisky/Whiskey, maar dit slaat werkelijk alles. Pioneer maakt speakers met hout uit gebruikte whisky-vaten. Doordat er tig jaar whisky in het houten vat heeft gezeten, heeft dat positieve effecten op accoustic etc. Koekkoek!

zondag 13 augustus 2006

KX Radio

'Vroeger' luisterde ik in de vrijdagnacht vaak naar Rob Stenders op Radio 3. Zijn programma's 'Shockradio', 'Freak-O-Lympics' en het 'Nerd-alfabet' waren altijd voorzien van de meest obscure verzameling plaatjes. Een genot om, als muziekfreak, naar te luisteren. Rob heeft sinds begin dit jaar zijn eigen station op internet. KX Radio, alle programma's zijn als podcast te beluisteren op je MP3-speler. Maar rechts in de sidebar kun je direct luisteren.

zaterdag 12 augustus 2006

2 uur kwijt

Vrijdagmorgen rond 9 uur, klom ik vanaf een ziekenhuisbed op zo'n smalle operatietafel. Kreeg een kapje op mijn mond en moest diep ademhalen. Het komt nu zo zei de anesthesist. Ja hoor, binnen drie tellen voelde ik het vanaf mijn tenen omhoof kruipen en ruim 2 uur later, omnstreeks 10 over 11, werd ik wakker... ...maar wat hebben ze nu in de tussentijd gedaan. Ben dus zomaar 2 uur 'kwijt'. Ik heb in ieder geval over spierpijn en veel last van mijn strot. Eigenlijk moesten ze maar eeb filmpje vab zo'n klus maken, kan ik ook eens zien wat ze nu met me uitgesjouwd hebben...

donderdag 3 augustus 2006

11x Heather Nova

Gisterenavond in Het Paard van Troje in Den Haag naar een concert van Heather Nova geweest. Mijn 11e concert van haar alweer. Ik had een goed plekje vooraan en heb een paar leuke foto's geschoten. Ik was niet de enige die foto's maakte. Om mij heen waren mensen die werkelijk iedere zin die Heather zong op de foto wilden vastleggen. Heel vermakelijk om te zien gebeuren. Enfin, het concert zelf; Leuke setlist. Met enkele verrassingen, ondermeer 'Spirit in You' en 'Blue Black'. Ikzelf was na een hele dag werken een beetje moe, had nog steeds zere voeten van het vorige concert en liet het concert een beetje over mij heen komen, maar ik vond de rest van het publiek ook een beetje mak. Alleen de voorste rijen gingen kennelijk uit hun dak, want achterin de zaal (het Paard is trouwens er flink op vooruit gegaan met die verbouwing) babbelde het publiek er rustig op los tijdens de rustige accoestische nummers. Enfin, ben heel benieuwd wanneer en waar mijn 12e concert van Heather zal zijn. Ik kon vanavond naar de Effenaar in Eindhoven, maar toch maar niet gedaan. Kijk ook eens op Heather Nova punt net
Spirit in You - Heather Nova
(mp3)